För remittenter

Remissadress

Vi använder oss av journalsystemet TakeCare och tar emot remisser såväl digitalt som per post.

POSTADRESS
Hudcentrum vid Sophiahemmet Sjukhus
Box 5605
114 86 Stockholm


Välkommen att remittera patienter till oss

Hudcentrum vid Sophiahemmet har under många år bedrivit specialiserad vård och idag är vi sex specialister som var och en är högspecialiserad inom sitt område. Vi erbjuder ett komplett omhändertagande från diagnostik till behandling/operation. Vi inriktar oss särskilt på hudens tumörsjukdomar och har samarbete med Radiumhemmets melanommottagning.

Mottagningen erbjuder bl a:

  • Photodynamisk terapi (PDT)
  • Kryokirurgi för icke-kirurgisk behandling av ytliga hudtumörer såsom basaliom, aktiniska keratoser och skivepitelcancer in situ.

Vi utför även avancerade utredningar av medicinskt hudsjuka patienter med särskild inriktning på allergiska/immunologiska tillstånd i huden.

Vi har också ett specialintresse för hudsjukdomar hos barn, varför vi särskilt välkomnar dem.

Utanför vårt SLL-avtal erbjuder vi även sprutbehandling vid uttalade besvär av hand- och armsvett. Sprutbehandlingen finansieras av patienten.

När du skickar din remiss

Samtliga remisser prioriteras efter vårdbehov varför väntetiden varierar, alltifrån samma dag upp till 2-3 månader. Vid lågt prioriterade besvär informeras patienten (liksom inremitterande) och hänvisas till möjligheten att söka via Vårdgarantikansliet om snabbare tid önskas hos annan vårdgivare.

Väntetider och remissbedömning

Samtliga remisser prioriteras efter vårdbehov varför väntetiden varierar, alltifrån samma dag upp till 2-3 månader. Vid lågt prioriterade besvär informeras patienten (liksom inremitterande) och hänvisas till möjligheten att söka via Vårdgarantikansliet om snabbare tid önskas hos annan vårdgivare.

Prioriteringar

Vi prioriterar alltid hudtumörer med malignitetsfrågeställning, och då fr.a. maligna melanom. Även patienter med akuta hudtillstånd, såsom svåra eksem, psoriasis, blåsdermatoser, kollagenoser m.fl. prioriteras högt. En svår cystisk/conglobat acne behöver också ett snart omhändertagande för ställningstagande till Isotretionin-behandling.
Det finns enstaka tider varje dag för dessa akuta fall.

BEDÖMNINGSMOTTAGNING VARJE DAG

Varje dag i veckan har vi även s.k. bedömningsmottagningar där vi snabbt ser övriga misstänkta hudtumörer. Många kan då avfärdas direkt och de som behöver åtgärdas sätts upp på särskilda operationstider för detta.

Lova aldrig din patient att vi skall ta bort något, eftersom vi endast tar bort medicinskt motiverade förändringar.

Vårdgarantin

Vårdgarantin gäller och de patienter som vi av prioriteringsskäl inte kan erbjuda tid inom 30 dagar får information om vårdgarantin från oss och hur de kan agera.

KONTAKT

Vårdgivare eller patient? Tveka inte att höra av dig. Tänk på att inte maila känslig information.

KARRIÄR

Vi är alltid intresserade av rätt person. Skicka en spontanansökan till oss eller se vilka andra jobb som finns lediga inom Capio.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.